- Giriş
- Hakkımızda
- Hisse ve Borçlanma Araçları Bilgileri
- Finansal Sonuçlar
- Sunumlar
- Raporlar
- Yatırımcı Takvimi
- Kurumsal Yönetim
- Özel Durum Açıklamaları
- Duyurular
- Sıkça Sorulan Sorular
- İletişim
Biyoçeşitlilik projeleriyle Türkiye'nin sürdürülebilirliğine katkı sağlayan Aydem Yenilenebilir Enerji, Rüzgâr Enerji Santrallerinin (RES) arılı kovanlarında verimliliği ile ilişkilerini belirlemek amacıyla Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek çalışmayı Söke’de başlattı.
Temiz enerji üretiminin yanı sıra doğanın korunmasına da hassasiyetle yaklaşan şirketimiz, biyoçeşitlilik projelerine bir yenisini daha ekledi. “Arıcılık Faaliyetlerini İzleme ve Destekleme Projesi” ile şirketimiz, Düzce Üniversitesi Arıcılık Araştırma Geliştirme ve Uygulama Merkezi (DAGEM) iş birliğinde Aydın’da Sökeli arıcılara teorik ve uygulamalı eğitimler verdi. Ayrıca proje kapsamında şirketimiz, rüzgâr enerji santrallerinin arılı kovanların verimliliği ile ilişkilerini araştırmak için Türkiye’de bir ilk olacak çalışmayı da başlattı.
Şirket olarak, doğanın dengesini korumayı ve ülkemiz biyoçeşitliliğine katkıda bulunmayı önceliklendirdiklerini ifade eden Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürümüz Ömer Fatih Keha, “Sorumlu enerji üretimi anlayışımızla ülkemiz temiz enerji arzına ve sürdürülebilir geleceğine katkı koymak için çalışmalarımızı titizlikle yürütüyoruz. Özellikle enerji üretimimizi gerçekleştirdiğimiz santral bölgelerimizde biyoçeşitlilik projelerimiz ile doğal ekosistemlerin korunması ve biyoçeşitliliğin artırılması için önemli adımlar atıyoruz. Gerçekleştirdiğimiz projelerde her zaman iletişim halinde olduğumuz yerel halkın katılımı ve destekleriyle biyoçeşitlilik projelerimizin etkinliğini artırmaya özen gösteriyoruz. Söke’de hayata geçirdiğimiz Türkiye'de ilk kez uygulanan ‘Arıcılık Faaliyetlerini İzleme ve Destekleme Projesi’ kapsamında rüzgâr santrali ile arı kolonilerinin performansı arasındaki bağın araştırılmasını sağlayarak, bilimsel çalışmalara katkıda bulunmayı hedefliyoruz. DAGEM iş birliğinde, Söke Rüzgâr Santrali'mizde başlattığımız yeni projemiz ile arılı kovanların verimliliğini inceliyor; arıcılığı yaygınlaştırmak ve geliştirmek için yöre halkına eğitimler veriyoruz. Söke RES sahası içerisinde yer alan türbinlerin altına arılı koloniler yerleştirerek, daha alt rakımlardaki kovanlar ile performansına etkisi incelenecek. Arıcılık sezonu boyunca gözlem altında tutulacak kolonilerden elde edilecek veriler, RES’ler ile koloni performansları arasındaki etkileşime ışık tutacak. Takip eden sezonda daha geniş kapsamlı bilimsel bir çalışmanın da alt yapısını teşkil edecek. Türkiye'nin yenilenebilir enerjide öncü ve lider şirketi olarak, toplumsal ve çevresel sorumluluk anlayışımızı yansıtmaya devam edeceğiz” dedi.